TANTRA A BARCELONA

Encara que s’ha escrit molt sobre el Tantra i què significa, volem donar-te un petit resum de què és el Tantra (origen, història, fonaments i beneficis). No pretenem abastar la totalitat del Tantra, la qual cosa necessitaria diversos llibres sencers, més aviat volem que tinguis una petita idea del significat de tantrisme.

¿Què és el TANTRA? (Origen)

El Tantra és una tradició oriental d’origen hindú el propòsit és el desenvolupament espiritual, reconeixent la divinitat que hi ha en tot. Aquest camí espiritual no exclou cap aspecte humà, ni la sexualitat, ni les emocions, ni la intel·ligència.

És molt significatiu l’origen del nom, dóna una idea força exacta del significat de Tantra. En escriptura devanagari s’escriu तन्त्र. i en sànscrit significa ‘teixit’ o ‘teler’, part essencial d’una cosa que està connectat entre si. L’equivalent tibetà, rgyud, té el sentit de ‘continuïtat’, i curiosament en el budisme s’associen els termes tantra i prabhanda. Per ser més precisos, el terme tibetà es pot entendre en el sentit de ‘continuïtat de la lluminositat’.

HISTÒRIA DEL TANTRA

No hi ha un origen clar del Tantra, encara que sí se sap que té entre 5000 i 6000 anys d’antiguitat. Abans que apareguessin les doctrines religioses de l’hinduisme i el budisme, havia xamans tàntrics que practicaven diversos tipus de rituals. Aquests xamans transmetien aquest coneixement de mestre a deixeble verbalment, per aquest motiu no hi ha escrits que recullin aquest xamanisme previ al tantrisme pròpiament dit.

En l’hinduisme modern, i en moltes escoles tàntriques, es tendeix a afirmar que hi ha diversos tipus de Tantra: dakshina marga (mà dreta), Vama marga (mà esquerra), tantra blanc (no sexual), tantra vermell (sexual), tantra negre (màgia negra). A més d’aquestes divisions, cada escola de tantra té la seva pròpia filosofia. No pretenem dir com és millor o pitjor, que cadascú opini per la seva pròpia experiència.

QUÈ ÉS EL SEXE TÀNTRIC?

La tradició tàntrica, en moltes de les escoles, no exclouen un aspecte tan important com és la sexualitat. Aquesta és una de les principals característiques del Tantra, i al mateix temps un motiu de confusió. El tantrisme no es limita a les pràctiques sexuals, sinó que accepta la sexualitat com quelcom inseparable a l’ésser humà. A més, el Tantra ho inclou a les seves pràctiques com a camí al samadhi (il·luminació espiritual).

Un dels aspectes més importants del Tantra és la recerca de l’equilibri entre femení i masculí. Aquest equilibri no es limita a l’home i la dona, això és una idea superficial que s’ha estès a causa d’una falta d’estudi dels textos clàssics del Tantra i una visió limitada de l’ésser humà. Per resumir el significat de ‘energia masculina’ i energia femenina ‘, els hindús els denominen Shiva i Shakti respectivament, i els xinesos (segons el taoisme) Yin i Yang. Aquest tema dóna per a diversos articles, que publicarem amb molt de gust.

Pràctica tàntrica (sadhana)

Potser més d’una persona es desil·lusiona, però les pràctiques de tantra no consisteixen en relacions sexuals o orgies que durin hores. La sadhana sexual, que si existeix, no es pot dur a terme sense una preparació prèvia. Per resumir en què consisteix la pràctica d’una persona que segueix el camí del Tantra, anomenarem les diferents disciplines principals del tantrisme:

Si vols aprendre aquesta bella senda, pots realitzar cursos de tantra i adquirir els coneixements necessaris per crear la teva pròpia sadhana, la que et portarà a una comprensió profunda de qui ets, més enllà de dogmes i creences imposades.

ESCOLA TÀNTRICA A BARCELONA

Descobreix a Tantra a Barcelona en català, ​​sense necessitat d’anar a l’Índia, a Sanango practiquem en tantrisme clàssic, encara que ho ensenyem adaptat al món modern en què vivim. Ara pots aprendre a la nostra Escola Tàntrica de forma senzilla i guiada, pas a pas, al teu ritme. També podràs transformar-te en una massatgista tàntrica de referència a Barcelona o qualsevol ciutat en la qual residisques, estudiant i assistint als tallers de massatge tàntric professional.